Ouders
veilig en vlot toetsen kern 4
Startdatum/tijd:
maandag 27 november 2017
Einddatum/tijd
woensdag 29 november 2017
Terugkerende gebeurtenis
Eenmalige gebeurtenis
Prioriteit:
Normaal
Omschrijving:

De kinderen hebben de afgelopen weken geoefend in kern 4. Op school hebben we woorden en letters geleerd die hierbij horen. Ook zijn de woordjes te vinden bij handige links. 
De veilig en vlot toets gaat als volgt:
De kinderen mogen in 1 minuut laten horen hoeveel woordjes ze kunnen lezen. Er staan 40 woorden van kern 1 op een blad. We tellen het aantal goed gelezen woorden. 
Wij vullen dat in op de computer en de methode koppelt hier een leesniveau aan. Natuurlijk kijken wij ook of dat overeenkomt met wat we in de klas zien. 

Hierna krijgen ze een leesdiploma mee. 
Aan de achterkant staat hoeveel goed gelezen woorden er zijn gelezen, welk niveau dit is en waar er nog extra mee geoefend kan worden. Indien nodig nemen wij contact op. Voor vragen na het diploma, zijn jullie altijd welkom na schooltijd. Maak hier 's ochtends dan even een afspraak voor.

Ster = extra leesinstructie nodig. Deze groep zal meer samen met de juf gaan werken. Werken in het Maanwerkboek. Ringboekje Maan en letterzetter Maan.
Maan = kan de lesstof goed aan met de gewone instructie. Werken in het Maanwerkboek. Ringboekje Maan en letterzetter Maan.
Raket = deze kinderen kunnen al wat moeilijker werk aan. Werken in het Maanwerkboek, maar hebben van het ringboekje Raket en ook letterzetter Raket.
Zon = deze kinderen beheersen de lesstof al heel goed en kunnen zelfs al met verkorte instructie aan het werk. Deze kinderen werken in het Zonwerkboek. Dit werkboek heeft moeilijkere opdrachten (zoals begrijpend lezen en langere woorden) die ook al zelfstandigheid van de leerlingen vraagt. Deze leerlingen hebben het ringboekje Raket en letterzetter Raket.

We merken elk jaar dat alle kinderen het liefst in zon willen zitten. We proberen de kinderen echt mee te geven, dat wij ze in de voor hun beste groep plaatsen. We hopen dat jullie dat vertrouwen in ons ook aan de kinderen willen meegeven. 

We hebben ervoor gekozen om met lezen de kinderen van de 'zongroep' en een deel van de 'raketgroep'naar de 'wisselklas' te laten gaan. Juf Luciënne zal de kinderen instructie geven en als klaarwerk ligt er weer voor 'raket' en 'zon'

 Ook zal juf Luciënne elke eerste 15 minuten van de ochtend en middag gebruiken om met de kinderen extra te oefenen. Soms per tweetal, soms 1:1.

In de klas blijven dan de ster-maan-raket-zon groepjes over. Wij zullen met de 'ster'leerlingen letters en woordjes flitsen. Veilig en vlot extra oefenen door middel van voor-koor-door. (Voor=voorlezen door de juf, koor=samen klas en de juf lezen, door=de klas leest hardop zonder de juf en daarna mag er nog 1 iemand het laten horen.
Door de wisselklas hebben we ook voor deze kinderen extra tijd in de groep.

 Voor vragen mogen jullie natuurlijk altijd langskomen. Soms kunnen we gelijk antwoord geven, als dit niet lukt, maken we een afspraak. 
   

Aangemaakt door Anouk.Gerretsen Op maandag 30 oktober 2017
Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT